Oamenii s-au pus în genunchi şi au început să se roage lângă catedrala Notre Dame, care arde de 4 ore (video)

Oamenii s-au pus în genunchi şi au început să se roage lângă catedrala Notre Dame, care arde de 4 ore. Imaginile sunt cutremurătoare, unul dintre simbolurile majore ale Parisului fiind la un pas să fie distrus complet de flăcări.

Salvarea Catedralei Notre-Dame din Paris, pradă unui violent incendiu luni seară, ‘nu este sigură’ în pofida mobilizării a peste 400 de pompieri şi utilizării a 18 furtunuri cu apă, a afirmat secretarul de stat din Ministerul de Interne francez, Laurent Nunez, citat de AFP.

“Nu suntem siguri că vom putea stăvili înaintarea flăcărilor spre clopotniţa nordică. Dacă aceasta se prăbuşeşte, vă las să vă imaginaţi amploare pagubelor”, a declarat la rândul său generalul Jean-Claude Gallet, comandantul brigăzii de pompieri din Paris.

Folosirea avioanelor pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame, aşa cum a sugerat preşedintele american Donald Trump şi au crezut toţi parizienii sau aproape, nu este o opţiune, a declarat luni seara Direcţia Generală de Securitate Civilă, deoarece acest procedeu ar putea distruge clădirea care este cuprinsă de un incendiu violent, informează AFP.

Citeste si articolul   Primul parastas pentru Răzvan Ciobanu va avea loc curând. Unde va avea loc si cate persoane sunt asteptate


‘Aruncarea de apă pe acest tip de clădire ar putea duce la prăbuşirea întregii structuri’, a scris pe Twitter Securitatea Civilă, în timp ce flăcările mistuie catedrala de aproximativ două ore, timp în care turnul în formă de săgeată şi acoperişul deja s-au prăbuşit.

‘Este atât de îngrozitor să asistăm la acest gigantic incendiu la Notre-Dame din Paris. Poate ar fi necesar să se folosească avioane care să arunce apă pentru a-l stinge. Trebuie acţionat repede’, a scris pe Twitter preşedintele american Donald Trump.

Este un ‘incendiu dificil’, au declarat pompierii pentru AFP. Aproximativ 400 dintre ei sunt mobilizaţi în jurul clădirii, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul de Interne.

Focul, care se extinde extrem de repede, a cuprins vârful catedralei, au indicat pompierii, potrivit cărora incendiul pare să fi izbucnit de la schele instalate pe acoperişul clădirii.

Edificiul a fost construit între secolele al XII-lea şi al XIV-lea.

Citeste si articolul   CFR Cluj a ajuns la sase cazuri de coronavirus. Se amana partida cu FC Botosani?

Incendiul a declanşat un val de emoţie la nivel internaţional, iar preşedintele francez Emmanuel Macron a anulat un discurs televizat, care era foarte aşteptat din cauza crizei ‘vestelor galbene’ care afectează ţara timp de mai multe luni, pentru a se deplasa la faţa locului.