Press "Enter" to skip to content

Ion Iliescu, internat de urgență. A fost diagnosticat cu pericardită hemoragică și este operat la inimă

Momente delicate pentru Ion Iliescu și familia lui. Fostul preşedinte al României a fost internat de urgență astăzi la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Capitală pentru o afecţiune cardiovasculară.

Surse medicale au declarat că a fost diagnosticat cu pericardită hemoragică și este operat la inimă în această după-amiază. Fostul șef de stat are 89 de ani.

Fostul președinte Ion Iliescu va fi operat pe inimă, iar în aceste momente având loc pregătirile pentru intervenția chirurgicală, relatează dcnews.ro. Conform primelor informații, diagnosticul este pericardită hemoragică. Este vorba despre o inflamare a pericardului.

Surse medicale au precizat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat astăzi la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. C.C. Iliescu” din Capitală din cauza unor probleme la inimă.

Vă reamintim că în urmă cu 12 ani, Ion Iliescu a suferit o intervenție la artera coronariană în Paris, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. “Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare.

A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, a declarat atunci Ion Iliescu. Într-un alt interviu, președintele de onoare al PSD a mărturisit că a mers în Paris pentru un control de rutină la doi ani de la precedenta intervenție la care i s-au implantat cinci stenturi: “Controlul a ieșit pozitiv, dar s-a considerat oportun să-l implanteze pe al șaselea”.

Cele cinci stenturi i-au fost implantate fostului președinte în primăvara lui 2005, când au apărut primele probleme cu inima.

Ion Iliescu a deţinut funcţia de preşedinte al României pentru două mandate, între 1992-1996 şi 2000-2004. Fostul președinte al României a împlinit 89 de ani luna trecută, mai exact pe 3 martie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *