Press "Enter" to skip to content

De ce a murit femeia violată de trei indivizi şi abandonată pe câmp dezbrăcată. Verdictul medicilor legişti

Medicii legişti au stabilit condiţiile în care decedat femeia de 48 de ani, din judeţul Vaslui, luată cu forţa şi violată de trei tineri. După violurile repetate, victima a fost lăsată dezbrăcată pe câmp, în condiţiile în care afară temperatura era negativă.

Primele concluzii ale medicilor legişti indică faptul că victima violului înregistrat în noaptea de 6/7 martie a murit de frig. Femeia, lăsată de agresori dezbrăcată pe câmp, nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Abandonată într-o zonă mlăştinoasă între localităţile Iaz şi Ghergheleu, victima a încercat să plece pe jos spre casă, însă, după câţiva paşi a căzut.

”Victima nu a reuşit decât să se târască pe o distanţă foarte scurtă, apoi a rămas inertă în acea zonă mlăştinoasă unde, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul nopţii, a decedat din cauza hipotermiei, aşa cum au constatat medicii legişti în urma efectuării autopsiei”, a precizat Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

În noaptea de 6/7 martie, în judeţul Vaslui s-a înregistrat -1 grad. Cadavrul femeii dezbrăcate a fost descoperit abia pe 9 martie, de un localnic. Acesta a sunat de urgenţă la 112, însă cadrele medicale de la Ambulanţă aveau să constate că femeia era decedată.

Reluând traseul victimei din ultima zi, când a fost văzută în viaţă, anchetatorilor nu le-a fost greu să dea de urma agresorilor. Cei trei tineri au fost văzuţi în timp ce discutau cu victima în seara de 6 martie la magazinul din sat.

Femeia muncise cu ziua la patronul magazinului. Acesta din urmă a descoperit a doua zi o parte din hainele victimei în toaleta magazinului.

Femeia a fost urmărită de unul dintre agresori, în timp ce a mers la baie, fiind luată cu forţa şi urcată în căruţă. Împreună cu ceilalţi doi tineri, au plecat spre satul Iaz. Pe drum, aceştia au oprit căruţa şi au violat rând pe rând femeia de 49 de ani.

După ce au batjocorit-o, cei trei agresori au abandonat victima pe câmp. La audieri, unul dintre minori a declarat că a cerut celorlalţi doi tineri să se întoarcă după victimă, pentru că s-a gândit că aceasta ar putea muri dacă va rămâne peste noapte în câmp, însă niciunul nu a fost de acord.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă a celor trei agresori. Cu toţii sunt acuzaţi de omor şi viol.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *