Press "Enter" to skip to content

Inca o stea s-a stins. Doliu in cinematografia romaneasca. Drum bun printre ingeri

Durere profunda in lumea teatrului si a actorilor care o cunosteau si colaborau cu indragita artista. Urma sa implineasca 74 de ani peste cateva zile.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. Peste cateva zile urma sa serbeze implinirea a 74 de primaveri. Anuntul trecerii sale in nefiinta a fost facut de catre UNITER.

In anul 1968, actrita Florina Luican a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Florina Luican a fost fiica lui Ion Luican (care a murit in urma cu cativa ani), cântăreţ de muzică populară şi romanţe.

La 5 ani dupa absolvire, Florina Luican pasea pentru prima data pe scena Teatrului „Ion Creangă”, tot din Bucuresti. Timp de 44 de ani, spectatorii au putut sa o vada pe scena aceluiasi teatru, in diverse roluri. Artista s-a retras din teatru in anul 2017. A iubit toata viata ce a facut.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. A jucat in zeci de filme si piese de teatru

Florina s-a nascut pe 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului. Si destinul a fost cel care i-a dictat meseria. A inceput sa joace in filme in anul 1963. A avut rol princpal in ‘Un suras in plina vara’, apoi a mai jucat in La porţile pământului, Filip cel bun, Marele Singuratic si multe altele.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. A jucat in zeci de filme si piese de teatru (3)

„Mi-a plăcut să trăiesc în basme, de aceea am ales teatrul pentru copii”, a marturisit artista, intr-un interviu mai vechi. A murit cu cateva zile inainte sa implineasca 74 de ani si sa sarbatoreasca teatrul, alaturi de colegii de breasla.

Actrita Florina Luican a murit la 73 de ani. A jucat in zeci de filme si piese de teatru (4)

Roluri jucate de Florina Luican

Împărăteasa în Harap Alb, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 2005; Emma Micawber în David Copperfield, dramatizarea Max Maurey, regia Cornel Todea, 2005; Zâna cea rea din Ţara Minunilor în Pinocchio, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 2003; Cioroiul în Crăiasa Zăpezii, dramatizarea Monica Patriciu,

regia Boris Petroff, 2000; Safta în Sânziana şi Pepelea, regia Mihai Manolescu, 1998; Maxenia în Cele două privighetori, regia Sabin Popescu, 1996; Vrăjitoarea Bess, Sir François în Peripeţiile vrăjitoarei Meg, regia Elliott Swift şi Cornel Todea, 1996; Mama în Matilda, dramatizarea Alexandru Pleşcan,

regia Thomas de Mallet Burges, 1993; Louise în Wally’s café, regia Emil Mandric, 1991; Doamna cu căţelul în Ce nemaipomenită harababură, regia Grigore Gonţa, 1990; Profesoara, Iulia în Pistruiatul, regia Emil Mandric, 1987; Emma Micawber în David Copperfield, dramatizarea şi regia Cornel Todea, 1987.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *