De ce a făcut Andreea Bălan stop cardiac la doar 34 de ani! Explicațiile oferite de un medic ginecolog

Andreea Bălan a visat întotdeauna să aibă doi copii, iar visul i s-a îndeplinit luni după amiază. Fericirea ei a fost, însă, umbrită de un eveniment neașteptat, întrucât artista a suferit un stop cardio-respirator în timpul intervenției de cezariană.

Andreea Bălan se află la Terapie Intensivă și este supravegheată de o echipă de medici. Fetița ei, care va purta numele Carla Maria, se simte bine și e perfect sănătoasă.

În urma apariției acestei informații, toată lumea s-a întrebat de ce a făcut artista un stop cardio-respirator, deși era sănătoasă, făcea sport și își făcuse toate analizele, iar nimic nu indica o problemă de sănătate.

Medicul ginecolog-obstetrician Livia Manta, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu“ din Bucureşti, ia în calcul două posibile situaţii care ar fi putut să îi pună vedetei viaţa în pericol, potrivit Clicksanatate.ro.„Prima se referă la embolia cu lichid amniotic, care poate apărea în timpul întreruperii de sarcină, a travaliului, a operaţiei de cezariană sau se mai poate declanşa în prima jumătate de oră de după naştere. Embolia cu lichid amniotic apare când lichidul amniotic şi componentele sale pătrund în patul vascular matern şi declanşează şocul anafilactic şi cardio-respirator.

Citeste si articolul   Imagine groaznică dintr-un microbuz plin cu oameni, de pe ruta Otopeni-Galaţi. Şoferul a oprit, până la urmă

De ce s-ar fi putut confrunta Andreea cu această afecţiune? În general, factorii favorizanţi sunt naşterea mai multor copii, vârsta înaintată a gravidei, ruperea membranelor, hipercontractilitate uterină, utilizarea de ocitocice sau prostaglandine, traumatisme abdominale, amniocenteză, operaţia de cezariană, placenta accreta – când placenta rămâne înţepenită în peretele uterin, ruptură uterină, retenţia placentară.

În al doilea caz ipotetic poate fi vorba despre o microembolie, mai precis despre un cheag de sânge care s-a deplasat, spre exemplu, spre plămâni şi a pus viaţa artistei în pericol. Statisticile arată că apariţia acestor cheaguri este de trei până la de cinci ori mai ridicată în cazul operaţiei de cezariană comparativ cu cea naturală”, a explicat medicul Livia Manta potrivit sursei citate.