Press "Enter" to skip to content

“Vândută și însărcinată la 10 ani”. Ororile prin care trec fetele răpite de jihadiști

O fetiță de 10 ani a fost răpită din satul natal și obligată să devină sclavă sexuală în Raqqa, Irak. În urma agresiunilor jihadiștilor, minora a rămas însărcinată.

Jihadiștii care au răpit-o pe Marwa Khedr, i-au amenințat familia, iar pe bărbați i-au îngropat de vii, în timp ce femeile și copiii au fost trimiși în nordul țării unde au fost împărțiți pe categorii de vârstă.

Dintre aceștia, femeile cu vârste între 10 și 20 de ani erau trimise liderilor ISIS. Victimele fac parte din minoritatea Yazidi ai cărei membri sunt persecutați din cauza religiei lor.

Marwa a fost răpită în 2014, când abia împlinise 10 ani, iar de atunci nu s-a mai auzit nimic de ea. Însă, mătușa sa, eliberată recent din ultima enclavă a Statului Islamic în Baghuz, a rupt tăcerea cu privire la soarta copilei.

Ultima oară când femeia și-a văzut nepoata a fost într-o piață din apropierea orașului Hardan, înainte de a fi trimisă în Raqqa, în 2014.

Câteva luni mai târziu, un prieten de familie i-a spus femeii că Marwa era însărcinată în ciuda vârstei fragede.

„Sunt foarte multe fete în situația ei. Aceste copile sunt violate și de 100 de bărbați înainte să rămână însărcinate”, a declarat Ziad Avdal, o fostă profesoară care conduce un adăpost pentru membrii Yazidis care au reușit să fugă de jihadiști.

Mătușa victimei, o femeie de 29 de ani, a fost recent evacuată din Baghuz împreună cu fiicele ei de 8 și de 9 ani, ele aflându-se printre cei 6.500 de minoritari Yazidi răpiți de membrii ISIS. Jumătate dintre ei sunt încă dați dispăruți.

Femeia a povestit cum a fost vândută, violată și forțată să se căsătorească de mai multe ori, amenințată că fiicele ei vor fi violate de bărbați în vârstă, și văzându-le cum sunt bătute cu cabluri de miresele jihadiste.

„Nu mai știu de câte ori am fost vândută. Un bărbat m-a păstrat doar pentru trei zile, apoi m-a vândut iar. M-au ținut și sub pământ pentru două luni. Nu mai știam când este zi sau când e noapte”.

Timp de cinci ani, femeia a lucrat ca menajeră pentru familiile ISIS, care o băteau în repetate rânduri. „Chiar și femeile lor ne băteau”.

Loading...

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *