Pastor african, acuzat că a falsificat o înviere

E scandal în Africa, după ce un autointitulat profet a falsificat o înviere, reușind să inducă în eroare mai mulți credincioși și firme de pompe funebre.

Într-o înregistrare devenită virală pe internet, pastorul sud-african Alph Lukau poate fi observat cum strigă cu pasiune “ridică-te”, moment în care un bărbat, viu și sănătos, se ridică din sicriul în care era așezat, spre uimirea credincioșilor.

“Învierea”, începând cu ora 2:00

RESURRECTION of a dead man | 2ND SERVICE | 24 Feb 2019 AMI LIVESTREAM

A DEAD man came back to LIFE in this service. I speak a RESURRECTION miracle in your life. Youtube Linkhttps://youtu.be/KHx6LCM5h1o SUNDAY SERMON PASTOR ALPH LUKAU | 2ND SERVICE | 24 Feb 2019 AMI LIVESTREAMPublicată de Alph Lukau pe Duminică, 24 februarie 2019

Scamatoria a iscat o discuție la nivel național în Africa de Sud. “Nu există miracole”, a fost poziția scurtă, dar tranșantă a Comisiei pentru Promovarea și Protecția Comunităților Culturale, Religioase și Lingvistice.

Trei firme, induse în eroare
Trei companii care oferă servicii funerare vor da în judecată pastorul, pentru prejudicii ajuse imaginii. Potrivit BBC, congregația care a adjudecat miracolul a făcut un pas înapoi, recunoscând că mortul era de fapt viu atunci când a fost adus la viață, totul fiind de fapt o scamatorie.

Incidentul a iscat o amplă dezbatere despre falșii pastori sud-africani, care pretind că fac minuni.

Oamenii de rând au văzut partea plină a paharului și au dat drumul la ironii pe Twitter, sub hashtag-ul #ResurrectionChallenge.

https://twitter.com/Mdudemeister/status/1100053046309150720

Nu este primul incident de acest gen din Africa de Sud. Anul trecut, un pastor a fost găsit vinovat de asalt după ce a stropit mai mulți credincioși cu insecticid, pretinzând că poate vindeca infecția cu HIV și cancerul.Citeste si articolul   Mastercard îi urmează exemplul lui Gigi Becali! Donează un milion de euro României pentru un spital de oncologie pediatrică