Unul dintre ucigaşii patronului casei de schimb valutar a ieşit din puşcărie în baza legii lui Tudorel Toader. „Gigi Englezu“ a scăpat din închisoare mult mai repede

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au reţinut marţi dimineaţă, 26 februarie, trei bărbaţi, aceştia fiind prezumptivii asasini ai patronului casei de schimb valutar din Focşani.

Trei bărbaţi au fost reţinuţi marţi dimineaţă în cazul patronului casei de schimb valutar din Focşani, pentru 24 de ore. Printre ei se află şi adjudeanul Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis “Gigi Englezu”, de 32 de ani, din Adjud.

Tânărul a fost eliberat din închisoare în urmă cu şapte luni, mai devreme cu 14 luni faţă de termen, în baza Legii recursului compensatoriu, lege promovată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Conform documentelor prezentate în faţa instanţei de comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Focşani, se arată că bărbatul trebuia să iasă din puşcărie abia pe 29 septembrie 2019.

“Gigi Englezu” fusese condamnat în anul 2017 la doi ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiunile de trafic şi consum ilicit de droguri.Citeste si articolul   Irina Binder, atac dur la adresa celor care uită să fie români, după ce pleacă din țară: “Como se dice ești proastă?”

Magistraţii de la Judecătoria Focşani au fost cei care au aprobat liberarea condiţionată, caracterizarea făcută de avocatul deţinutului convingându-i că merită să-i acorde o şansă. Printre motive s-a arătat că “Gigi Englezu” s-a căsătorit în perioada efectuării detenţiei, iar soţia lui aşteaptă un copil.

“În consecinţă, instanţa constată că este îndeplinită condiţia prev. de art. 100 Cod penal privind liberarea condiţionată, respectiv fracţiunea din pedeapsă efectiv executată şi partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate”, se arată în motivarea liberării condiţionate a lui Văscăuţanu.

Celelalte două persoane reţinute de procurori sunt Bogdan Ionuţ Sprânceană, de 28 de ani şi Marius Daniel Cruceanu, de 48 de ani, ambii din satul Slobozia, comuna Urecheşti, judeţul Bacău.