Press "Enter" to skip to content

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a depus plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi! Vrea 2.000.000 de euro despăgubiri

Fosta șefă antimafia, Alina Bica, a declarat miercuri seară, la Antena 3, că s-a constituit parte civilă într-o plângere împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, și că solicită despăgubiri de două milioane de euro, precum și instituirea unui sechestru pe toate imobilele lui Kovesi.

Bica a explicat la Antena 3 că s-a constituit parte civilă în plângerea depusă în 2018 împotriva lui Kovesi și a procurorului DNA Gheorghe Popovici, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Alina Bica a făcut plângere pe numele Laurei Codruța Kovesi și vrea să-i ia casa

Fosta șefă DIICOT a sugerat că a fost săltată de pe stradă și a fost arestată nelegal timp de 80 de zile din cauză că instrumenta un dosar al fratelui lui Kovesi. Întrebată dacă se va mai întoarce vreodată în țară, Bica a răspuns negativ:

”Nu. Pentru ca in tara mea am primit ce-am primit din parte autoritatilor si vreau sa-mi construiesc viata in alta parte, in liniste si cu o reala protectie pentru drepturi si liberati”, a spus fosta sefă antimafia, aflată acum în Costa Rica.

Alina Bica a plecat în Costa Rica

Fosta şefă de la DIICOT, condamnată în prima instanţă în două dosare de corupţie, a plecat în Costa Rica. Avocatul său a spus că fosta șefă DIICOT ar fi fost victima unui accident rutier, dar că se va întoarce în țară. A trecut mai bine de un an de-atunci.

Alina Bica este judecată în patru dosare pentru mai multe acuzaţii de corupţie: de la abuz în serviciu, până la luare de mită. În două dintre acestea a fost condamnată în prima instanţă la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, respectiv la patru ani de detenţie. A fost şi arestată în două rânduri, însă de luni bune nu mai are nicio interdicţie.

Fosta şefă a procurorilor DIICOT este judecată, între altele, pentru o presupusă favorizare ilegală a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. La ultimele două termene nu a fost prezentă la proces, pentru că este în Costa Rica şi a transmis prin vocea avocatului că va veni să îşi susțină nevinovăţia.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *