Press "Enter" to skip to content

Tânărul sportiv care şi-a găsit sfâşitul pe scaunul de frizerie a suferit un infarct miocardic. Care sunt simptomele pe care nu trebuie sa le ignori

Moartea fulgerătoare a tânărului de 35 de ani care şi-a găsit sfâşitul pe scaunul de frizerie a şocat întreaga comunitate.

Medicii au stabilit că decesul a survenit în urma unui infract miocardic. O fetiţă de nouă ani a rămas acum orfană de tată. Bărbatul era consultant în vânzări auto şi parcă şi-ar fi simţit sfârşitul. Cu o zi înainte de tragedie, a postat pe reţeaua de socializare un mesaj tulburător.

”Cât timp vieţuim, oamenii ne oferă mărăcini, când murim ne oferă trandafiri”. Este mesajul pe care Alex Crăcui îl postase pe o reţea de socializare cu o zi înainte să se stingă. Abia ieşise de la serviciu când s-a întâmplat tragedia.

Răzvan Savu, colegul lui Alex: S-a dus la un prieten de-al nostru, la un salon de frizerie, s-a aşezat pe scaun, a şi zis că se simte rău şi în câteva minute n-a mai mişcat.

Alex era căsătorit şi avea o fetiţă de nouă ani. Era consultant de vânzări la o companie auto din Târgu Jiu, iar în timpul liber practica cea mai mare pasiunea a sa, sportul.

Traian Luca, şeful lui Alex: E greu să vorbeşti despre Alex la trecut şi e greu ca în câteva cuvinte să faci un rezumat al unor arii intregi de activitate. Este unul dintre tinerii din ce în ce mai rari din generaţia lui, care era conştient de faptul că trebuie să muncească şi să muncească bine.

Răzvan Savu, colegul lui Alex: Un om deosebit, un coleg extraordinar, dar în primul rând un prieten foarte bun. O viaţă dusă la extrem în privinţa organizării, cu sportul, cu traiul de zi cu zi. Nu am cuvinte. Un băiat foarte vesel, un băiat dezgheţat. Avea un stil de viaţă foarte sănătos, în primul rând şi sport şi făcea de 11 ani.

Chiar şi aşa, problemele pe care se pare că le avea cu inima, i-au făcut organismul să cedeze. Medicii legişti au stabilit după necropsie ce i-a adus sfârşitul.

Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu: Pacientul tânăr, de circa 35 de ani, era un pacient cu afecţiune cardiacă preexistentă pe care a survenit un infarct miocardic acut.

Răzvan Savu, colegul lui Alex: Era foarte apropiat de soţia lui şi ştiu că aveau o relaţie foarte frumoasă. Era singur la părinţi.

Rudele se pregătesc acum de înmormântare. Polițiștii, însă, continuă cercetările în acest caz pentru moarte suspectă.

Simptome de infarct miocardic
Cea mai comuna manifestare a infarctului miocardic este durerea severa survenita brusc in piept, durere ce poate radia in maxilar, in umarul si apoi in bratul stang sau in ambele brate.

De asemenea, pacientul poate manifesta transpiratii excesive, stari de fatigabilitate, dificultati in respiratie. Durerea resimtita este similara cu angina pectorala, insa este mult mai intensa si dureaza mai mult (intre 15 minute si cateodata, cateva ore).

Sunt cazuri in care pacientii nu prezinta niciun simptom, iar infarctul totusi se produce. Pacienti care resimt in piept doar un disconfort moderat confundat cu indigestie si pacienti care se prabusesc brusc si isi pierd viata avand o stenoza larga.

Infarctul miocardic acut este asociat cu o rata de mortalitate de 30%, de aceea, este important ca pacientii sa inteleaga necesitatea consultatiei cardiologice ca metoda de preventie a aparitiei bolii de natura cardiaca.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *