Calculator pensie 2019. Iată când te poți pensiona şi câți bani vei lua

Când te vei putea pensiona! Casa Națională de Pensii Publice pune la dispoziția publicului o aplicație prin care îți poți calcula data la care vei putea ieși la pensie, pentru limita de vârstă. Instituția oferă oamenilor opțiunea unui calculator automat pentru cei care au vechimea cerută de lege.

Vârsta de pensionare pentru medici a crescut din nou! De la 65 la 67. Ei vor putea ieși șa pensie la cerere, la 67 de an, indiferent de sex. Această lege a intrat în viguare de la 6 ianuarie 2019 și a fost contestată de către medici.

„Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puţin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010”, prevede acum în Legea nr. 95/2006.

Află când te poți pensiona! Calculator pensie 2019

Citeste si articolul :   Se pregăteau de înmormântare, dar au trăit o MINUNE! Aceasta este povestea bărbatului care „s-a trezit din morți”

De acum îți poți afla singur/ă vârsta de pensionare! Casa Națională de Pensii Publice a creat o aplicație prin care oricine își poate afla vârsta de pensionare. Poți intra AICI să afli când te poți pensiona.

„Am introdus datele unei femei născută pe 13 ianuarie 1965

1. Am introdus data nașterii de 13 ianuarie 1965

2. Am bifat căsuța F pentru femeie.

3. Textul care apare în dreptunghiul colorat este unul aleator și trebui trecut în căsuța din dreapta, așa cum indică săgeata roșie.

4. Ultimul pas este să dați click pe butonul pe care scrie Calculează.

Pensii 2019. Modificări importante pentru pensionari

În exemplul introdus de noi, femeiea născută pe 13 ianuarie 1965 poate ieși la pensie în octombrie 2027, pentru limită de vârstă la o vechime de cel puțin 15 ani.

Pentru pensia anticipată, persoana poate ieși la pensie în octombrie 2022 cu cel puțin 42 de ani vechime.

Pentru pensia anticipată parțial, femeia se poate pensiona tot din octombrie 2022 în condițiile în care are vechime între 34 și 42 de ani.

Citeste si articolul :   Patriarhul Daniel are un salariu uriaş de la 1 ianuarie! Preafericitul încasează 23.920 de lei pe lună!

Aplicația nu calculează vârsta de muncă pentru cei care au lucrat în condiții grele de muncă.”, potrivitdcbussines.ro