Taximetriștii spun de ce protestează: se tem pentru siguranța pasagerilor UBER sau Clever

Un protest spontan al taximetriştilor din Bucureşti, care au blocat luni seara un bulevard, lângă sediul Guvernului, s-a încheiat cu un dosar penal.

Zeci de şoferi de taxi şi-au strigat nemulţumirile faţă de companiile de car-sharing, precum “Uber” sau “Clever Taxi”.

Acum, sunt vizaţi de poliţişti pentru că au paralizat circulaţia. În plus, în timpul protestului au înconjurat maşina unui şofer de la Uber, care a reuşit să plece doar cu ajutorul poliţiei.

Coloana de taximetrişti a pornit din zona Tineretului către Piaţa Victoriei. A oprit însă pe bulevardul Lascăr Catargiu. Toţi şoferii au coborât din maşini şi au blocat circulaţia.

Timp de 2 ore a fost haos în centrul Capitalei. Pe marile bulevarde s-au creat ambuteiaje, iar poliţiştii au fost nevoiţi să aplice restricţii de circulaţie.

În aglomeraţie a fost prins şi un şofer Uber, care la acea oră prelua o comandă din zonă. În maşină erau şi doi clienţi, printre care un turist străin.

Cu ajutorul poliţiei, şoferul a reuşit să înainteze. În urmă au rămas taximetriştii nemulţumiţi.

“Toate aceste aplicaţii care au venit peste noapte în România nu respectă nicio lege, siguranţa pasagerilor este pe ultimul loc. Sunt oameni care muncesc 12 ore. Noi după 8 ore trebuie să ne retragem că avem contract de muncă.”

Compania Uber a decis să nu comenteze aceste acuzaţii. În schimb, reprezentanţii altei aplicaţie de car-sharing au oferit explicaţii.

Andrei Frunză, CEO Clever Taxi: “Avem echipe dedicate care supervizează toate cursele şi plângerile. Siguranţa pasagerilor este cel mai important element pentru noi. Clever susţine modificări legislative pentru a adapta nevoile oraşului la legislaţie.”

După protestul din centrul Bucureştiului, Poliţia Capitalei a dechis o anchetă.

Loading...