Press "Enter" to skip to content

Presedintele Klaus Iohannis a respins-o pentru a doua oara pe Adina Florea la sefia DNA

Președintele Klaus Iohannis a respins, miercuri propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o numi pe Adina Florea la sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Motivul de refuz al presedintelui se refera la faptul ca ,,documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea”.

”Luând act de faptul că, în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute la art. 48 alin. (10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de anul 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea,

Având în vedere că prin considerentele Deciziei nr. 358/2018, Curtea Constituțională nu recunoaște ministrului justiției – în virtutea rolului central al acestuia în cadrul procedurii de numire a procurorilor în funcțiile de conducere prevăzute la art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 – posibilitatea înaintării unei propuneri cu eludarea condițiilor obiective impuse de lege,

Constat că subzistă temeiurile de fapt și de drept avute în vedere la respingerea propunerii inițiale de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța”, se arata in scrisoarea trimisa de Administratia Prezidentiala.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *