Noua luni de minciuni in cazul mortii care a zguduit planeta. Abia acum s-a aflat: informatia care sterge tot ce stiam

La începutul lui martie lumea fotbalului a fost în stare de şoc. Căpitanul Fiorentinei, Davide Astori, a fost găsit mort într-o cameră de hotel din Udine, acolo unde toscanii se deplasaseră pentru meciul din Serie A.

Medicii au anunţat că fotbalistul a murit în somn, pe 4 martie, din cauza unor probleme cardiace, dar acum jurnaliştii italieni au dezvăluit un raport care contrazice tot ce s-a susţinut iniţial. “Astori nu a murit în somn.

Cauza decesului este tahiaritmia, ceea ce înseamnă că bătăile inimii au fost din ce în ce mai accelerate. Ar fi putut fi salvat dacă era în cameră cu cineva care să cheme imediat ajutor.

Aşa, nu a avut absolut nicio şansă”, se arată acum în presa peninsulară, variantă total opusă a celei prezentate în martie: “Davide Astori a murit în somn din cauza unei bradiaritmii (n.red. – ritm cardiac neregulat, cu o frecvenţă de sub 60 de bătăi pe minut)”.

Ce s-a speculat iniţial

Citeste si articolul   Doliu în muzica populară din România! A murit Ionel Lucian Șipoș, la doar 31 de ani!

Davide Astori, 31 de ani, căpitanul Fiorentinei, a fost găsit mort în camera unui hotel din Udine, unde Fiorentina urma să joacei, pe Dacia Arena, cu Udinese, un meci din Serie A.

Potrivit Udine Today, Davide ar fi suferit un stop cardiac în timp ce dormea, la La Di Moret Hotel, stabiliment unde echipa sa era cantonată de ieri dimineaţă. Clubul Fiorentina a emis în acea zi, 4 martie, un comunicat oficial prin care a confirmat decesul lui Astori şi a cerut să se respecte intimitatea familiei jucătorului.“Fiorentina anunţă cu profundă tristenţe că Davide Astori, căpitanul echipei, a încetat subit din viaţă. Ca urmare a acestei situaţii teribile, facem apel la respectarea intimităţii familiei sale”, se preciza în comunicat.

Filmul unei dimineţi negre

Purtătorul de cuvânt al Fiorentinei a dezvăluit, la câteva ore după moartea lui Davide Astori, la doar 31 de ani, filmul unei dimineţi negre pentru clubul viola.

Cum căpitanul de pe Artemio Franchi era, de fiecare dată, primul care se prezenta la micul dejun, oamenii din staff-ul Fiorentinei, dar şi jucătorii şi-au dat seama că este ceva în neregulă în momentul în care Davide nu şi-a făcut apariţia.

Citeste si articolul   Raed Arafat, atentioneaza: Daca populatia nu aplica masurile, riscul este sa apara focare pe care nu mai putem sa le controlam

Dacă presa din Italia a scris iniţial că fotbaliştii au mers în camera lui Astori şi au spart uşa, purtătorul de cuvânt al clubului a explicat că unul dintre fizioterapeuţi a fost cel care a mers să vadă ce se întâmplă cu fundaşul central şi l-a găsit pe acesta decedat:

“Davide nu a sosit la micul dejun, la 9:30, aşa cum era stabilit. El, de obicei, e primul care vine la masă. Aşa că imediat, colegii au încercat să îl contacteze. L-au sunat, apoi s-a mers în camera lui”, a spus oficialul Fiorentinei, pentru presa din Italia.

Crescut la şcoala lui Milan, fundaşul viola a mai jucat la Cagliari şi AS Roma şi urma să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea de tradiţie din Serie A. Căsătorit cu Francesca Fioretti, Davide are o fiică în vârstă de 2 ani.

Astori avea 14 selecţii pentru naţionala Italiei. Partida Udinese – Fiorentina a fost anulată.