Press "Enter" to skip to content

Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS şi UPC ies pentru prima oară în istorie cu un mesaj comun, un atac dur la propunerea Finanţelor: Este o creştere excesivă a taxării, cu efecte negative în cascadă, care ameninţă dezvoltarea tehnologiei 5G

Orange, Vodafone, Telekom, RCS&RDS şi UPC, cei mai mari jucători de pe piaţa de comunicaţii din România, cu afaceri anuale cumulate de peste 4 miliarde de euro, şi-au aliniat pentru prima oară în istorie punctele de vedere şi au ieşit împreună, să atace printr-o singură voce, proiectul şoc de ordonanţă de urgenţă prezentat marţi seară de Ministerul Finanţelor Publice, prin care se creează condiţiile ca taxarea companiilor de comunicaţii să crească puternic anul viitor.

Pe lângă cei cinci grei ai pieţei mesajul a fost asumat şi de o altă Asociaţie, care grupează alte 65 de companii de comunicaţii, transformând acţiunea într-una fără precedent pentru industria locală.

Consensul între cei 70 de operatori este unul important pe o piaţă în care operatorii sunt prinşi într-o competiţie dură pentru clienţi şi se află aproape întotdeauna aflaţi în poziţii diametral opuse în marile teme privind reglementarea sau taxarea.

Prin mesajul comun companiile de telecom atacă în termeni duri propunerea de la Finanţe, subliniind şi faptul că aceasta poate fi considerată o poziţie a întregii industrii în condiţiile de reprezentativitate menţionate.

„Modificările propuse introduc şi majorează taxe la un nivel pe care îl apreciem excesiv şi blocant pentru dezvoltarea reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice. Măsurile contravin cadrului legislativ european şi naţional.

Aceste taxe ar trebui să acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de către Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se alocă.

Adoptate în această formă, propunerile s-ar transforma într-o povară pentru întreaga industrie de telecomunicaţii din România şi pentru toţi utilizatorii de internet fix şi mobil, telefonie fixă şi mobilă şi servicii de televiziune”, conform mesajului semnat de companiile Orange, Vodafone, Telekom – reunite în Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR) – şi de companiile RCS&RDS şi UPC România precum şi de cele peste 65 de firme reunite in cadrul Asociaţiei pentru Comunicaţii Electronice din România (ACER).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *