Press "Enter" to skip to content

„Băieţii deştepţi“ care vor primi 500.000 de euro pentru grădiniţe sportive particulare. Vâlcov a recunoscut că s-a consultat cu Ţiriac

Guvernul va acorda unor societăţi jumătate de milion de euro, dacă vor construi grădiniţe sportive olimpice particulare, prin programul gROwth. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a recunoscut că a discutat despre acest proiect şi cu omul de afaceri Ion Ţiriac.

„V-aţi consultat cu Ion Ţiriac pentru programul Growth?“, a fost întrebat Darius Vâlcov, vineri seară, de către jurnalişti, în timp ce prezenta o serie de măsuri controversate în fiscalitate, întrebare la care a răspuns afirmativ.

Dialogul dintre Darius Vâlcov şi un jurnalist: Jurnalişti: Despre programul gROwth. Care este implicarea omului de afaceri Ion Ţiriac? Aţi mai discutat şi cu alte părţi? Este un program cu nişte sume consistente, ţinând cont că Ministerul Dezvoltării construieşte o grădiniţă cam cu un milion de lei. Aici doar ajutorul statului este 2,3 milioane de lei.

Aţi discutat cu omul de afaceri Ion Ţiriac despre acest program? Darius Vâlcov: Unele idei le-am discutat.

Jurnalişti: Mai există şi altcineva interesat, alţi sportivi, alţi oameni de afaceri să construiască? Darius Vâlcov:

Nu este vorba de cineva interesat să construiască, noi am vorbit despre program. Acum vom vedea cine e interesant, în momentul în care se lansează.

Jurnalişti: Oportunitatea trebuia studiată ca să îl puneţi la punct. Care a fost oportunitate? Darius Vâlcov:

Trebuie să luăm necesitatea şi nu oportunitatea. Pentru că avem nevoie de alte grădiniţe. Jurnalişti: Avem nevoie şi de alte lucruri. Darius Vâlcov: De fapt părinţii din România au nevoie ca aceste grădiniţe să apară. Şi orice companie va putea să construiască aceste grădiniţe.

Jurnalişti: Dar sunt grădiniţe private în care statul impune, pentru 500 de mii de euro, pentru fiecare obiectiv construit de la zero, doar 8% elevi fără taxă.

Asta înseamnă, concret, că la o grupă de 25 de copii, doar doi pot intra fără taxă, restul cu taxă, care probabil va fi foarte mare, având în vedere dotările.

Darius Vâlcov – Nu, dacă vă uitaţi, şi taxa care trebuie să fie percepută trebuie să fie socială, la un anumit nivel. Şi mai mult decât atât, statul mai impune două lucruri: să fie o grădiniţă cu program sportiv, în sensul în care va avea antrenor şi ne gândim deci la sănătatea copiilor care vor fi în aceste grădiniţe.

Şi dacă ne referim la 1.000 de grădiniţe, înmulţim cu 100 cât va avea fiecare grădiniţă, înseamnă 100 de mii de copii. La 160 de mii – 180 de mii de naşteri, înseamnă că asigurăm din start, dacă acest program va avea succes, jumătate din copiii care se vor naşte în viitor în România vor putea să vină în aceste grădiniţe. Jurnalişti: Grădiniţe private… Darius Vâlcov – Grădiniţe private susţinute de către stat.

Jurnalişti: Cu o taxă limitată la cât? Darius Vâlcov – De trei ori valoarea care este astăzi impusă.”

Jurnalişti: De ce nu faceţi grădiniţe de stat? Darius Vâlcov: În paralel, se fac şi grădiniţe de stat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *