Răspunsul lui Putin când a fost întrebat dacă ar vrea să conducă lumea

Liderul de la Kremlin, Vladmir Putin, a fost întrebat de jurnalista Ana Maria Simmons de la Wall Street Journal, în cadrul întâlnirii anuale cu presa, dacă este adevărat că dânsul ar vrea să conducă lumea. Preşedintele rus a răspuns ironic: „da, desigur”.„În ceea ce priveşte conducerea lumii. Noi ştim unde se află cartierul general care încearcă să facă asta.

El nu se află la Moscova. Asta este legat de rolul dominant al SUA în economia mondială, legat de cheltuilele pentru apărare, care constituie peste 700 de miliarde de dolari, pe care îi cheltuie SUA, iar noi – 46 de miliarde. O clipă, noi suntem 146 de milioane de oameni în Rusia, iar în ţările NATO – 600 de milioane. Şi voi consideraţi că scopul nostru e să controlăm lumea?”, a declarat Vladimir Putin.

Cât priveşte o altă parte a întrebării, precum că mulţi dintre politicienii, experţii şi cetăţenii din statele Europei de Vest văd un pericol în Rusia, Putin a răspuns: „Este o ştampilă care este impusă opiniei publice din ţările din Occident, pentru a soluţiona problemele interne ale NATO, pentru a consolida ţările NATO este nevoie neapărat de un duşman extern. De altfel, nu vor putea fi consolidaţi, trebuie să fii împotriva cuiva”.

Potrivit liderului de la Kremlin, din păcate, în multe ţări, în special din Occident, înfloreşte rusofobia prin faptul că sunt exploatate fobiile trecutului „care nu permit să se meargă înainte”.

„În realitate, scopul primordial al politici noastre externe este să asigurăm condiţii benefice pentru dezvoltarea Federaţiei Ruse, a economiei şi a sferei sociale”, a adăugat Vladimir Putin.

Loading...