Tămâie înlocuită cu marijuana. Preotul și enoriașii au ajuns la spital

Preotul și câțiva enoriași ai unei mici biserici din Chieti, un oraș situat în centrul Italiei, au ajuns la spital după slujba de duminică.

Cu toții erau într-un stadiu evident de confuzie. Rezultatul examenelor medicale i-a lăsat mască pe pacienți, pe medici, dar și pe jurnaliștii care au făcut publică povestea: cu toții au fost intoxicați cu marijuana.

Deși pare greu de crezut, ei au fost drogați fără să știe.

Câțiva tineri ar fi înlocuit, în glumă, tămâia cu marijuana înainte de slujbă, scrie il Giornale.it. În acest fel, atunci când preotul a aprins substanța, biserica s-a umplut de fum și toți cei prezenți au fost intoxicați și au intrat într-o stare de confuzie.

Starea lor de sănătate este bună, însă tinerii sunt căutați acum în tot orașul și vor da explicații în fața Carabinierilor atunci când vor fi găsiți.

Marijuana este considerat unul dintre cele mai comune droguri in randul tinerilor; specialistii sustin ca majoritatea consumatorilor de marijuana nu sunt tentati si de alte droguri ilegale.

Citeste si articolul   Florin Călinescu, mesaj războinic pentru politicieni: „Vreau fapte, nu vorbe!”


Consumul de marijuana provoaca atat dependenta fizica cat si psihologica, iar consumul cronic poate determina nenumarate efecte fizice si mentale negative: deteriorarea sau reducerea memoriei de scurta durata si a comprehensiunii, alterarea dimensiunii temporale, reducerea abilitatii de a indeplini taskuri care necesita concentrare si coordonare, cum ar fi conducerea unui autovehicul.

Efectele consumului pe termen scurt

– apatie, somnolenta, cresterea poftei de mancare;

– dificultate in identificarea temporala, deteriorarea memoriei de scurta durata;

– reducerea abilitatilor de concentrare si coordonare;

– cresterea ritmului cardiac;

– potential crescut de infarct in cazul persoanelor ce sufera de afectiuni cardiovasculare;

– ochi congestionati (inrositi);

– diminuarea inhibitiilor sociale;

– risc de paranoia, halucinatii, anxietate intensa.