Press "Enter" to skip to content

Ion Iliescu:”Le Figaro – Fake news! NU am făcut acele declarații”! Jurnaliștii îl contrazic

Publicația franceză de largă circulație, Le Figaro, a publicat un amplu material despre PSD și conducerea acestuia, în special Liviu Dragnea. Ion Iliescu este citat cu câteva declarații în reportaj, însă, fostul lider social-democrat susține că nu a declarat absolut nimic din ceea ce scrie Le Figaro.

UPDATE Jurnalistul Le Figaro îl contrazice pe Ion Iliescu: ‘Am înregistrat interviul audio’

Paul Cozighian, jurnalistul de la Le Figaro care a semnat articolul în care fostul președinte al țării Ion Iliescu îl critică pe actualul lider PSD, Liviu Dragnea, susține că are înregistrarea audio a interviului. Asta după ce Ion Iliescu a dezmințit informațiile publicate de Le Figaro.

„E foarte posibil ca dânsul să nu-şi mai amintească pur şi simplu. Eu mă bucur că a scris acel text pentru că ne dă ocazia să continuăm discuţia pe această temă.

Ce a spus Iliescu nu numai că este adevărat, dar este extremd e grav. Da, tocmai acum o caut (înregistrarea cu domnul Ion Iliescu -n.r.) ca să aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis şi dânsului. Am mulţumit foarte mult că a participat.

Să ştiţi că interviul, în afară de partea aceasta e interesant. El a uitat ce ne-a spus nouă acolo. El ne-a povestit cu mare emoţie de toată epoca Frontului Salvării Naţionale (FSN). Chiar ne-a vorbit cu o înflăcărare la care nu ne-am aşteptat.

Ne-a convins. Cel puţin pe mine m-a convins”, a afirmat Paul Gozighian, jurnalistul de la Le Figaro, într-o invervenţie telefonică, luni seară, la Realitatea TV.

Reacţia jurnalistului vine după ce fostul preşedinte Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile care le-ar fi făcut pentru cotidianul francez Le Figaro, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

Jurnaliștii francezi de la Le Figaro au publicat o analiză despre România, în care citează o serie de declarații care i-ar aparține fostului președinte Ion Iliescu, în care îl atacă pe Liviu Dragnea. Ion Iliescu susține că nu a declarat absolut nimic din ceea ce scrie Le Figaro.

”Am citit cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilație despre PSD și despre situația politică din România, apărută în Le Figaro.

Uimire, pentru că Le Figaro a fost întotdeauna un ziar solid, care practica jurnalism de calitate. Dezgust, pentru că sunt citat cu lucruri pe care NU le-am declarat niciodată, nici ziarului Le Figaro, nici altcuiva.

Fiecare este liber să creadă ce dorește despre PSD, despre situația politică din România, despre istoria post-decembristă. Însă nu pot accepta să fiu implicat în lupte politice pentru putere absurde, fără nicio miză nici pentru PSD, nici pentru România.

Realitatea prezentată în articol este caricaturală, iar declarațiile care mi se atribuie sunt parte a acestei lupte politice.

Nu este intenția mea să particip la așa ceva. PSD este un partid matur și responsabil, care își va rezolva problemele conform statutului său și legilor țării.

In ultima perioada, am ales să fiu cât mai puțin implicat în viața politică din PSD și din România. Iar când voi avea ceva de spus celor din PSD, o voi face direct, fără mijlocirea presei, române sau străine.

Nu cred că avem în față un fake news, ci un act de război mediatic. Ceea ce mi se pare la fel de inacceptabil ca și atribuirea unor afirmații care nu-mi aparțin.

Regret că lucrurile au ajuns atât de jos în presă. Mi se pare că jurnalul îmi datoreaza scuze și rectificarea respectivelor afirmații.”, scrie Ion Iliescu, pe blogul personal.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *