Press "Enter" to skip to content

Ignorată în România, apreciată în Cipru: „E cea mai bună jucătoare pe am avut-o vreodată!”

Raluca Georgiana Şerban (21 de ani, 217 WTA), una dintre fetele talentate din noul val în tenisul feminin, a decis să nu ne mai reprezinte ţara și va juca sub steagul Ciprului.

Pregătită în prezent de Yiannos Hadjigeorgiou, fostul antrenor al lui Marcos Baghdatis, Raluca Șerban a fost primită cu entuziasm de ciprioți.

Site-ul WTA a confirmat, luni, că Raluca Șerban va evolua pentru Cipru, și nu pentru România, așa cum a făcut-o până acum. Mai mult, prenumele tinerei jucătoare este modificat pe site-ul WTA. „Raluka Șerban”, titrează cei de la wta.com.

Tratată cu indiferență în România, Raluca Șerban este considerată cea mai bună jucătoare pe care ciprioții au avut-o vreodată.

„Tenisul cipriot va avea foarte mult de câștigat de pe urma acestei mutări. Este cea mai bună jucătoare pe care Ciprul a avut-o vreodată.

Federația de Tenis din Cipru a făcut o mutare foarte bună, iar echipa de Fed Cup se va îmbunătăți semnificativ și poate va ajunge să conteze în competițiile importante” a precizat antrenorul Ralucăi pentru presa din Cipru.

„De când s-a apucat de tenis a făcut din acest sport o prioritate. A muncit din greu și jocul ei s-a îmbunătățit extrem de mult. 2018 a fost fără îndoială cel mai bun an al ei, mai ales că a urcat până în preajma locului 200.

A făcut mari sacrificii și a reușit să treacă peste toate problemele pe care le-a avut. Cred că va avea un foarte mare succes” a mai spus Yiannos Hadjigeorgiou.

Motivele care au stat la baza deciziei luate de Raluca Șerban

Plecată de patru ani în Cipru, unde se antrenează cu unul dintre foştii antrenori ai lui Marcos Baghdatis, Raluca s-a săturat să aştepte sprijin de la Federaţia Română de Tenis.

Ciprioţii au fost mult mai deschişi din acest punct de vedere şi, conform tenissite.info, au făcut-o pe sportivă să înţeleagă ce oportunităţi va avea dacă va reprezenta de acum înainte Cipru.

Ca atare, Raluca Georgiana Ştefan a luat singura decizie logică pentru cariera sa şi, din 2019, va evolua sub alt steag.

„Nu am primit niciun ajutor. Da, s-a pus chiar anul trecut (n. red – problema retragerii), înainte să câştig turneele de la Heraklion. Eram distrusă mental din cauză că anii treceau şi eu nu aveam bani de turnee, dar am reuşit să mă ridic şi încerc să mă ajut singură în continuare.

Tenisul este singurul lucru la care mă pricep, este tot ceea ce ştiu să fac, aşa că nu m-aş vedea făcând altceva. Nu ştiu dacă m-aş mai întoarce.

Îmi este dor de ţară, dar nu cred că aş mai putea să locuiesc acasă”, era strigătul disperat de ajutor al Ralucăi, în ProSport, în 2016.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *