Press "Enter" to skip to content

Un nou episod de iarna adevarata: Vremea rea cuprinde toată ţara, incepe chiar de maine

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marţi spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste ţara noastră şi va aduce ger năprasnic. Astfel, de miercuri răcirea va fi semnificativă, cu temperaturi chiar sub normalul perioadei.

ANM a actualizat estimările meteorologice până la începutul lunii ianuarie 2019. În perioada Crăciunului şi de Revelion valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână.

De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.

Vremea în luna decembrie. Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mult mai mici fata de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate a se înregistra în acest interval vor fi în general excedentare, iar excedentul va fi mai pronunţat local în regiunile sudice şi în zonele montane din sud-vestul ţării.

Vremea în luna decembrie. Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât mediile climatologice ale săptămânii, la nivelul întregii ţări, iar abaterea termică va fi mai pronunţată în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Vremea în luna decembrie. Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.

Vremea în luna decembrie. Săptămâna 31.12.2018 – 07.01.2019

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele normale ale săptămânii, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi apropiat de ce normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *