Pensiile vor fi mai mici în ianuarie, conform unui lider politic.

Vești proaste pentru pensionarii români. În ianuarie vor lua mai puțini bani, conform unui lider politic.

Pensiile vor fi mai mici în ianuarie, a spus duminică Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, argumentând că diminuarea o să fie dată de rata inflaţiei şi de creşterea preţurilor.

La conferinţă a participat şi Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta. „Adevărul despre bugetul pe anul viitor este destul de neplăcut.

O singură certitudine avem. (…) 4-5 miliarde gaură, un miliard de euro. Urmează multe alte lucruri. (…) Creşterea preţurilor la gaze, la apă, la electricitate, la mâncare, Guvernul zice nu vă dau niciun leu (…) Ăsta este primul Guvern care nu dă indexarea o dată cu inflaţia.

Practic, pensiile sunt mai mici în ianuarie în raport cu rata inflaţiei şi cu creşterea preţurilor”, a declarat liderul Pro România Victor Ponta.

Fostul premier a mai spus că dacă nu există bani la buget pentru mărirea pensiilor în acest moment, asta înseamnă că pensionarii sunt minţiţi că vor primi ceva peste trei ani.

„Aici sunt două variante, amândouă extrem de importante pentru toţi pensionarii şi pentru noi, ceilalţi care plătim contribuţii. Dacă există bani la buget, dacă există resurse bugetare, atunci nu înţeleg de ce trebuie să dăm din 2021, trebuie să dăm din 2019.

E normal, suntem în 2018, am văzut trompetele strigând cât de bine o ducem şi cât de mulţi bani avem la buget. Creşterile de preţuri sunt azi, inflaţia e azi. Trebuie să aplicăm legea de azi.

Dacă nu există bani la buget, atunci nu putem să aplicăm o lege mincinoasă prin care să-i minţim pe pensionari că o să primească ceva în 2021”, a mai spus Victor Ponta.

Noua lege a pensiilor a fost făcută de Olguţa Vasilescu, al cărei portofoliu a fost preluat de Marius Budăi. Legea pensiilor a trecut de Senat fără dezbateri, urmând să ajungă în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Loading...