Press "Enter" to skip to content

Unic în lume! Cine este handbalista din naţionala României care a jucat în echipă cu mama ei

Una dintre handbalistele de bază din naţionala României este protagonista unei situaţii unice în istoria handbalului mondial.

Este vorba despre interul Eliza Buceschi, cea mai bună marcatoare a României, 24 de goluri, la egalitate cu Cristina Neagu.

La 12 septembrie 2010, în primul meci jucat de HC Ştiinţa Baia Mare pe teren propriu din acel sezon, împotriva celor de la Universitatea Reşiţa, scor 20-19, Carmen Buceschi, mama Elizei, care atunci avea 39 de ani, apărea pe teren pentru ultima oară într-o carieră ce s-a întins pe parcursul a aproape 25 de ani.

Carmen Buceschi a fost o handbalistă de naţională, evoluând la Constructorul Baia Mare, Silcotub Zalău, CSM Cetate Deva, Rapid Bucureşti, HCM Baia Mare, Cassano Magnago (Italia) şi Kisvarda (Ungaria). În acelaşi meci, fiica sa Eliza, care împlinise 17 ani, a debutat într-un meci de senioare.

Tatăl Elizei şi soţul lui Carmen Buceschi este Costică Buceschi, antrenor de handbal, fost şi la naţională.

Prestaţia impresionantă a fetelor pregătite de spaniolul Martin Ambros a fost elogiată de pagina Campionatului European.

Ultima victorie, obţinută în faţa unor supervedete ale handbalului feminin, a impresionat inclusiv spectatorii neutri. De altfel, jocul tricolorelor a fost descris ca fiind un „handbal total“ de site-ul Campionatului European.

Ce au scris?

*Dacă ar exista handbalul total, România s-ar apropia cel mai mult de el, judecând după cum a evoluat în prima parte a partidei cu Norvegia.

*După un început echilibrat, România a găsit în Neagu şi Buceschi jucătoarele care pot crea o prăpastie într-un meci ce se anunţa la limită.

*Până şi cei mai optimişti fani ai României n-au putut să-şi creadă ochilor când au văzut cât de mult domină favoritele lor o naţională precum cea a Norvegiei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *