Romanii care merg in concediu in Bulgaria si Grecia nu vor mai sta in izolare cand se intorc in tara

Romanii au putut merge la mare in tara incepand cu 1 iunie, dar acestea pot opta si pentru concedii in alte tari. Desi vacantele petrecute in strainatate se “sanctioneaza” cu 2 saptamani de izolare la intoarcerea in tara, multi romani nu vor sa renunte la calatoriile din afara tarii.

Bulgaria si Grecia, insa, nu isi vor tine turistii in izolare. Acesea trebuie sa respecte cateva masuri de distantare.

Potrivit unor surse din PNL, liberalii discuta despre posibilitatea inlaturarii acestei masuri pentru cei care se intorc din vacanta din aceste doua tari. Toutl depinde de evolutia infectiilor cu coronavirus. Desi masurile de relaxare au fost bine primite si respectate, virusul nu s-a mai raspandit.

In cadrul Biroului Politic National, liberalii au discutat despre aceasta masura marti seara. In aceasta intalnire s-a discutat despre inlaturarea masurii prin care romanii sa nu mai stea in izolare 14 zile dupa intoarcerea din concediul facut peste granite.

Romanii spera ca aceasta masura sa intre in vigoare pe 15 iunie, atunci cand vom iesi din starea de alerta.

“E un coeficient care se calculeaza pe o noua formula la nivel european. E posibil ca din 15 Iunie sa nu mai trebuiasca izolare din tarile astea. Dar in tarile cu multi romani plecati: Italia,Spania, Marea Britanie etc, inca va ramane problema pentru ca este acel coeficient mare”, au afirmat surse din PNL.

In tarile din Europa, printre care Grecia si Bulgaria au fost luate mai multe masuri de relaxare, care au vizat hotelurile, cinematografele si piscinele, dar si libera circulatie intre tari pentru a-i permite turismului sa isi revina.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.