In ce conditii ar putea ramane inchise scolile si in septembrie. Anuntul Ministrului Educatiei, Monica Anisie

Ministrul Educatie spune ca exista posibilitatea ca scolile sa ramana inchise si in septembrie daca tara noastra va fi in continuarea afectata de pandemia de coronavirus. Monica Anisie precizeaza ca pana la toamna toti elevii ar trebui sa poata urma cursurile online.

Ea a subliniat ca daca va fi un al doilea val de epidemie, trebuie sa fim pe deplin pregatiti, inclusiv cu inchiderea scolilor.

Publicitate

Ce spune Ministrul Educatiei

„Daca cumva, Doamne Fereste, ne vom intalni cu aceeasi situatie pe care o avem astazi, in septembrie, atunci trebuie sa fim pregatiti. Sa nu mai existe ceea ce este astazi. Pentru ca haideti sa fim sinceri, am fost pusi intr-o situatie cu care Romania nu s-a mai intalnit si nimeni in lume nu s-a mai intalnit. Prin urmare, a trebuit sa luam masuri intr-un moment de criza”, a spus ministrul.

Publicitate

Totodata, Anisie explica ce program se va folosi.

„Ministerul Educatiei va pregati si lectii filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem si acum. Speram ca in toamna sa avem puse la punct toate lectiile. Inregistram pentru toate clasele si la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica si spatii in care sa filmam. Speram ca din momentul in care nu vom mai avea stare de urgenta sa putem sa ne intalnim si sa facem filmarile”, a mai relatat ministrul.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.